آشنایی با دستور ping
در این مقاله قصد داریم تا شما رو با دستور Ping آشنا کنیم تا یادبگیرید که این دستور چه کاربردهایی دارد و چرا و در کجا باید از آن استفاده کرد.Ping دستوری در خط فرمان ( ویندوز ) است که شما میتوانید از این دستور برای تست اتصال شبکه استفاده کنید، این که آیا مثلا دو نقطه از شبکه ( در اینجا کامپیوتر شما و مقصد ) بهم متصل هستند یا خیر.در واقع وقتی شما دستور ping را در خط فرمان وارد میکنید و کلید اینتر را میزنید،پیام هایی از سیستم شما از طریق شبکه به مقصد ارسال میشود و اگر ارتباط بین سیستم شما و مقصد برقرار بوده باشد این پیام توسط سیستم مقصد دریافت شده و پاسخی برای سیستم شما ارسال میشود و به این ترتیب معلوم خواهد شد که ارتباط به درستی برقرار است یا خیر.
استفاده از دستور Ping فقط برای تست اتصال شبکه بین مقصد و مبداء است ؟
پاسخ این سوال خیر است، از دستور Ping فقط برای تست ارتباط شبکه استفاده نمی شود چرا که اطلاعاتی که بین سیستم شما و سیستم مقصد رد و بدل میشود شامل داده هایی است که میتوانید میزان زمانی را که اطلاعات ارسال و دریافت میشود را ببینید و بررسی کنید و همچنین میتوانید از روشن و یا خاموش بودن یک سیستم در شبکه اطلاع داشته باشید. هرچقدر ارتباط شبکه سریعتر بوده باشد ارسال و دریافت پیام نیز سریعتر خواهد بود و هرچقدر که ارتباط شبکه کند تر بوده باشد و یا این که مشکلاتی در سیستم های مقصد وجود داشته باشد ( مثلا سیستم مقصد کند بوده باشد به هر دلیلی ) دریافت و ارسال پیام های دستور Ping بیشتر طول می کشد و بسیاری از این قابلیت Ping برای تست سرعت یک هاست استفاده میکنند که البته تا حدودی میتوان به آن اعتماد کرد.
یعنی وقتی شما میخواهید که سرعت پاسخ گویی یک هاست را تست کنید که وب سایت شما در آن هاست قرار گرفته میتوانید از نقاط مختلف دستور Ping را به وب سایت خود ارسال کرده و نتیجه زمانی که برگردانده میشود را مشاهده کنید تا ببینید که اگر وب سایت شما دارای افت سرعت است تا چه مقدار مربوط به هاست می باشد. در ضمن میتوانید با استفاده از دستور ping آدرس آی پی یک وب سایت و یا هاست را در شبکه به دست بیاورید. البته در نظر داشته باشید که بسیاری از هاست ها و وب سایت ها برای افزایش امنیت تنظیماتی را اعمال میکنند که دستور ping نمی تواند آی پی را از این گونه وب سایت ها بگیرد و در نتیجه شما اطلاعاتی مانند آدرس آی پی از وب سایت و یا هاست را به دست نمی آورید که خود شما هم میتوانید برای افزایش امنیت وب سایت خود دستور Ping در وب سایت را ببنید و مانع از دریافت آی پی آدرس خود توسط دیگران با استفاده از ping شوید.
چند مثال از نحوه ی استفاده از دستور ping
برای این که بتوانید از دستور ping استفاده کنید باید به روشی عمل کنید و دستور را وارد کنید که در ادامه میخوانید. در ابتدا در ویندوز پنجره command prompt را باز کنید که میتوانید برای باز کردن این پنجره از منوی استارت و در جستجو این نام را تایپ کرده و اینتر کنید تا پنجره باز شود. بعد از باز کردن پنجره برای این که ارتباط با استفاده از دستور ping را با مودم خودتان برقرار کنید این دستور را به مانند زیر در پنجره command prompt وارد کرده و اینتر کنید.
ping
خواهید دید که کلی اطلاعات برای شما به نمایش در خواهد آمد که تصویری را شبیه به تصویر زیر مشاهده خواهید کرد.
واگر خواستید که یک وب سایت ( مثلا وب سایت خودتان ) را بررسی کنید چه از نظر سرعت پاسخگویی که خود میتواند تستی بر هاست بوده باشد و همچنین به دست آوردن آی پی آدرس وب سایت دستور را به مانند زیر وارد کنید و اینتر بزنید.
ping example.com
وقتی که اینتر را زدید خواهید دید که اطلاعات آی پی وب سایت برای شما به نمایش درخواهد آمد و همچنین خواهید توانست در زمان تبادل اطلاعات به سرعت پاسخ گویی وب سایت توجه کنید و مقدار زمان را بسنجید که خود میتواند یک تست مناسب هاست و وب سایت بوده باشد .در تصویر زیر میتوانید نمونه ای از پاسخ دستور ping بر روی یک وب سایت را مشاهده کنید.( تست ping بر روی وب سایت wordpress.org انجام شده است )
در ادامه هم چند استفاده دیگر از دستور ping را به صورت دسته بندی شده برای شما آورده ایم که میتوانید در زیر مطالعه کنید.
- وقتی که چند سیستم مثلا چند کامپیوتر را باهم شبکه میکنید برای هرکدام از آن ها باید یک آی پی تعریف کنید. بعد از شبکه کردن این سیستم ها ( با هر سیستم عاملی ) میتوانید با استفاده از دستور ping از صحت عملکرد هرکدام از سیستم ها اطمینان حاصل کنید تا اگر مشکلی در یکی از سیستم ها بود به راحتی با استفاده از آی پی شناسایی کنید.
- اگر ارتباط شما با شبکه ( اینترنت ) برقرار نباشد میتوانید با دستور ping قطعی و مشکل را تشخیص دهید به این شکل که در ابتدا آی پی مودم را ping میکنید و اگر پاسخ مثبت بود یعنی ارتباط مودم با سیستم برقرار بود میتوانید به سراغ تست سرور و یا ارتباط مودم با شبکه بروید که در این نوع تست دلیل قطعی مشخص میشود.
- امکان این را خواهید داشت تا از خاموش بودن و یا روشن بودن یک سیستم در شبکه اطلاع کسب کنید.
خب تا اینجا به صورت کوتاه و مختصر با دستور ping آشنا شدید و کاربردهاش رو یادگرفتید و همچنین میتوانید برخی کارهای اولیه را انجام دهید. به این دلیل گفته میشود که کارهای اولیه چون دستور ping کارهای بیشتری را انجام میدهد و شما با وارد کردن پارامترهای مختلف میتوانید پاسخ های مختلفی را از شبکه و یا هر سیستمی از شبکه دریافت کنید و از کل سیستم های متصل به شبکه اطلاعات به دست آورید.
ولی در این مقاله هدف این بود که مختصری دستور ping را بشناسید و با کاربردهایش آشنا شوید. برای آموزش و یاد گیری کامل دستور ping میتوانید یک جستجو در گوگل داشته باشید که وب سایت های مختلفی این دستور رو آموزش داده اند ولی اگر خواستید که بهتر و تخصصی تر از دستور ping استفاده کنید و این دستور رو کامل تر یاد بگیرید روی این لینک کلیک کنید.
اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفا ان را به اشتراک بگذارید.