آموزش کار با ابزارهای cpanel و آشنایی با کنترل پنل محبوب
وقتی که شما میخواید که یک وب سایت برای خودتون طراحی کنید و داشته باشید اولین چیزهایی که به فکر می رسد داشتن یک دامین و پس از اون یک هاست خوب هست. .وقتی هم که صحبت از هاست و سرور به میان میاد کسانی که تجربه کاری با هاست های مختلف و با کنترل پنل های این هاست ها دارن ترجیح میدن که از کنترل پنلی محبوب به نام cpanel استفاده کنن. ولی کسانی که تازه میخوان هاست تهیه کنن و چیزی از کنترل پنل هاست ها نمی دونن قبل از هرکاری بهتره که در مورد انواع کنترل پنل های هاست تحقیق کنن تا بعد از خرید هاست به دلیل سخت بودن کار کردن با ابزارهای هاست سریع پشیمون نشن و بتونن کارشون رو پیش ببرن.
خب اصلا کنترل پنل هاست چی هست و نقاط قوت و ضعفشون در چه حالتی هست ؟
در مورد کنترل پنل هاست به صورت ساده باید اینطور گفت که وقتی شما میاید یک هاست رو از شرکتی خریداری میکنید و بعد از دریافت اطلاعات لاگین وارد هاست می شوید اولین چیزی که باهاش مواجه میشید همون کنترل پنل هست که در واقع همان چیدمان ابزارهایی هست که شما میتونید کارهاتون رو در هاست انجام بدید. کنترل پنل های مختلفی در هاست ها وجود داره و نصب هستن که کار کردن با برخی از این کنترل پنل ها راحت هست و کار کردن با برخی دیگه کمی سخت. البته هدف تمامی کنترل پنل ها این هست که کار کردن با هاست رو برای ما راحت تر کنن ولی خب برخی ها به دلیل نوع طراحیشون کار کردن باهاشون کمی سخت هست و برخی دیگه با تمام قدرتی که دارن کار کردن با اون ها خیلی خیلی راحت هست. یکی از این کنترل پنل هایی که کار کردن باهاش بسیار راحت هست و در عین حال بسیار هم قدرتمند و کامل هست کنترل پنل cpanel هست که از محبوب ترین ها برای مدریت و کار در یک هاست هست. در تصویر زیر میتونید تصویر محیط CPanel رو مشاهده بکنید.
در همین صفحه سی پنل که تصویرش رو در بالا مشاهده میکنید تمامی ابزارها به تفکیک قرار گرفتن که همین مورد باعث میشه تا کاربران بتونن به راحتی هر ابزاری رو که مورد نیاز هست پیداکرده و به تنظیمات مختلف بدون گمراهی دسترسی داشته باشن که از خصوصیات مهم در Cpanel هست.همان طور که مشخصه در بالا و اولین بخش میشه ابزارهای مهم رو مشاهده کرد که در ادامه به تفکیک هرکدوم رو توضیح خواهیم داد.
۱ – file manager
فایل منیجر همان بخشی هست که شما باید وب سایت رو در اون بخش آپلود کنید و به عبارتی بهتر فایل های اصلی وب سایت در داخل فایل منیجر قرار می گیرن. البته لازم به ذکر هست که وقتی که وارد فایل منیجر بشید فولدرهای دیگه ای هم وجود داره و در کنار دیگر فولدرها یک فولدر هست به نام public_html که باید فایل های وب سایت خودتون رو در داخل این فولدر قرار بدید یعنی وقتی میخواید وردپرس رو آپلود کنید باید وردپرس در داخل فایل منیجر و در فولدر Public_html قرار بگیره.
۲ – My SQLdatabase
وب سایت های امروزی همه به صورت داینامیک هستن و وب سایت های داینامیک همه دارای یک دیتابیس ( پایگاه داده ) برای ذخیره و نگه دارای اطلاعات هستن. قبل از هرچیزی باید شما در هاست یک دیتابیس ایجاد کنید تا بتونید با راه اندازی وب سایت و اتصال وب سایت به دیتابیس کار رو پیش ببرید. خصوصا از سیستم های مدیریت محتوایی مثل وردپرس استفاده میکنید دیتابیس از اصلی ترین بخشی هست که در طراحی و راه اندازی وب سایت باید به اون بپردازید. در این بخش از سی پنل شما با استفاده از Wizard که می بینیذ میتونید خیلی راحت دیتابیس خودتون رو ایجاد و مدیریت کنید.
۳ – phpmyadmin
در بسیاری موارد نیازهست که شما بتونید به جداول و درون دیتابیس وب سایت خودتون دسترسی داشته باشید. phpmyadmin یکی از ابزارهای قدرتمند برای مدیریت دیتابیس هست ک ه در این بخش شما میتونید با استفاده از phpmyadmin به راحتی دیتابیس خودتون رو مشاهده کرده و کارهای مختلفی رو روی دیتابیس انجام بدید.
۴ – Email Accuont
از دیگر بخش های مهم در راه اندازی یک وب سایت داشتن یک ایمیل هست. با استفاده از ابزار ایجاد ایمیل در سی پنل که در تصویر بالا هم مشخفه شما میتونید بعد از این که وب سایت خودتون رو راه اندازی کردید یک ایمیل رو هم بسازید و به وب سایت خودتون اختصاص بدید.
۵ – Addon domain
قبل از این که شما بخواید یک هاست رو تهیه کنید باید یک دامنه برای وب سایت در نظر گرفته و خریداری کنید که دامین میشه همون آدرس وب سایت شما، وقتی که دامین رو ثبت و خریداری کردید باید این دامین رو بر روی هاست خودتون ست کنید ( معرفی کنید ). برای ست و متصل کردن دامین به هاست در سی پنل باید به این بخش Addon Domain وارد بشید و بعد از وارد شدن بااستفاده از مراحلی خیلی ساده و کوتاه دامین رو ثبت کنید تا به سرور متصل بشه
۶ – FTP Accuont
این بخش هم یکی از مهمترین بخش ها در هاست بوده که اجازه میده با ایجاد یک مسیر امن بتونید اطلاعات خودتون رو بین کامپیوترتون و هاست رد و بدل کنید بدون این که نیاز باشه با مرورگر مستقیما وارد هاست بشید. در بخش اف تی پی با تعریف یک اکانت همراه با یوزر نیم و پسورد مجزا از اطلاعات لاگین هاست علاوه بر بالاتر بردن امنیت هاست میتونید با سرعت بالاتری اطلاعات رو در هاست بارگذاری کنید و یا از هاست دانلود نمایید.
خب تا این بخش برخی از مهمترین ابزارهای سی پنل معرفی شد و شما آشنایی مختصری با cpanel پیدا کردید حالا در ادامه میخوایم به صورت دقیق تر ابزارهای سی پنل رو به شما آموزش بدیم که ادامه آموزش به صورت ویدیویی هست که میتونید در زیر تماشا کنید.
Widget not in any sidebars
اگر این مقاله برای شما مفید بود لطفا آن را به اشتراک بگذارید تا افراد دیگه هم بتوانند از آموزش های رایگان استفاده کنند.
همچنین میتوانید جهت دریافت پشتیبانی آنلاین از طریق واتس اپ در پایین همین مقاله اقدام کنید و یا از طریق تماس با ما پیامتان را ارسال نمایید.